Velem sétálsz

Hogyan indultam

Nézni, látni, szemlélődni. Felfedezni a pillanat varázsát, utazni kívül és belül, beszélgetni, mesélni, élni. Mindenkiben ott van egy személyes történet, az enyém meghatározó elemei ezek. A képek szinte mindig jelen voltak az életemben, de kamerát csak 18 évesen vehettem a kezembe. Szerelem volt első látásra, mely azóta is tart.

Utam a sétákhoz

A fotóstanfolyamok, iskolák, workshopok és utazások során azt figyeltem meg, hogy a fényképek melyeket készítünk, mindig elárulnak rólunk is valamit. Ahogy kezdtem jobban megismerni egy-egy velem utazót vagy fotóstársat, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a képek egyfajta önvallomások. A világ ugyan mindenkinek mást és mást jelent, ahogy egy költő sorai vagy egy fénykép is különféle érzéseket vált ki belőlünk attól függően milyen lelkülettel olvassuk, nézzük őket, de ha a fotókat alkotójuk meséli el, fogalmazza meg a gondolatokat melyekkel létrejöttek, akkor az ő koncepciója kiegészülve a képi megjelenítéssel, egyfajta tükröt vetít elénk.

Küldetésem

Emberekkel foglalkozom hosszú évek óta. Voltam utazásszervező, idegenvezető és búvármester, jelenleg tour manager és fotográfus vagyok, illetve egy kis utazási iroda ügyvezetője. A felfedezés izgalma, öröme és nehézsége tölti ki napjaim nagy részét. Tanulom a coaching folyamatát, hogy ezzel is fejleszthessem ennek a szubjektív fotósétának az önismereti irányultságát, és a velem sétálót a fényképek készítésén keresztül segítsem feltérképezni önmagát.

Pető Andrea
fotográfus, AFIAP fotóművész
http://www.andreapeto.hu