Vélemények

Két kolléganőmmel vettünk részt a fotósétán. Izgalmasnak találtam, hogy noha ugyanazon a helyszínen fotóztunk, mégis különbözően láttuk a minket körülvevő környezetet. Új élmény volt számomra azzal szembesülni, hogyan köszön vissza személyiségünk az általunk készített képeken, és hogy beszélgethettünk ennek tudatos és nem tudatos vonulatairól. A készült fotók és a közös reflexió segítségével mindannyiunknak volt lehetőségünk kicsit jobban megismerni önmagunkat és egymást is.

Dóri (kiscsoportos fotóséta)

Izgalmas volt megtapasztalni, hogy pár darab fotón keresztül mennyire megmutatkozik az egyéniségünk. Andi nagyon jól rávilágított egyes tulajdonságainkra. Segített felismerni egy olyan énünket, amely bennünk lakozik, de eddig nem igazán voltunk tudatában. A séta kezdetén a bennem lévő negatív gondolatokat a végére sikerült átformálni pozitív, motiváló érzésekké. 🙂

Vivi (kiscsoportos séta)

Őszintén szólva nem vagyok nagy fotós, sőt ritkán készítek képeket. Viszont a fotóséta alkalmával nagyon sok képet csináltam. Inkább az egész folyamatot emelném ki, nem is az általam készített képek szépségét 🙂 Bár ahogy Andi mondaná, nincsen rossz kép… Nagyszerű önismereti program. Elindultam egy pozitív lelkülettel és tele élményekkel, töltekezve, jobban magamba nézve, magamat elemezgetve tértem haza. Hihetetlen, hogy egy 2-3 órás „fotózgatás” segítségével mennyire más szemszögből nézem, vizsgálom a dolgokat, a lelkületemet, mennyi mindenre világít rá, hogy mit miért, hogyan csinálok. Ajánlani tudom mindenkinek, kiváló töltekezős program, egy szuper fotós, coach segítségével. 🙂

Kitti (kiscsoportos séta)

Köszönöm a szuper élményt, érdekes volt értelmet találni abban, ami alapján fotózom, vagy látom a dolgokat. Eddig bele se gondoltam, mennyi mindent megmutathat egy kép a készítőjéről. 🙂

 

Angéla

Köszönöm a kellemes élményt! A készített képek segítségével megerősítést nyertem!

Barnabás (kiscsoportos séta)

Szerintem varázslatos, álomvilágba való volt a helyszín. Nagyon inspiráló volt számomra a környezet. Ahogy a képeket készítettem, elragadott magával. Fantasztikus délután volt.

Kius (11) (kiscsoportos séta)

Mindig azt gondoltam, hogy nem tudok jó képeket készíteni. De Andi önbizalmat adott nekem és az egész sokkal több lett egy fotózásnál. A többiek képeit nézegetve nagyon érdekes perspektívák kerültek elő, ami nekem eszembe se jutott. Nagyon feltöltött ez a délután.

Brigi (kiscsoportos séta)

Kíváncsian és nyitottan érkeztem a programra. Nagyon jól éreztem magam és hasznos visszajelzéseket kaptam.

M. Gabi (kiscsoportos séta)

Kíváncsian, de egyben kissé feszülten érkeztem a csoportos programra, nem tudtam, mire számítsak. Az elején még jobban összekuszálódtak a gondolataim, de amint nekiláthattunk a fotózásnak, úgy illant el belőlem a megfelelési kényszer. Más szemmel néztem azokat a tárgyakat, épületeket, amelyeket már ezerszer láttam (MÜPA környéke). Jó érzés volt megmutatni és megvitatni, hogy mit miért fotóztam úgy, ahogy. Andi visszajelzése megerősített abban, hogy van mondanivaló a képeimben. A 3 órás program hihetetlen gyorsan véget ért, de rendkívüli feltöltődést adott.
Köszönöm, hogy részese lehettem!

 

M. Kriszti (kiscsoportos séta)

A fotóséta során lehetőségem volt saját „fotózási-stílusom” megismerésére és egy-két olyan trükköt is megtanultam, amit azóta alkalmazok, illetve megfigyelek más fényképeknél is. (Már volt esélyem a frissen szerzett tudásomat mással is megosztanom.) Helyszínünk a Parlament és a Kossuth Lajos tér környéke volt, ahol fontos történelmi személyek szobrait tudtam olyan módon lefotózni, hogy történelmi nagyságukat tudtam kihangsúlyozni. Ezek mellett más tárgyak is lencsevégre kerültek, szempontom a tárgy jelenléte a környezetében és az, hogy központban van az adott tárgy, akár kicsinységük ellenére is. Megtanultam azt is, hogy a fotózásnál nem csak a tárgy „szépsége” a fontos, hanem azt is, hogy mindent más szemszögből is meg lehet közelíteni. A séta során a kulcsszó a szubjektivitás volt.

Bence (19)

Igazi feltöltődős szombat délelőttöt töltöttünk el a Duna parton egy csoportos fotósétán Andi támogatásával, ahol ezúttal teljesen szabadon és valahogy a jelen varázslatában Önmagunkkal kapcsolódva készültek a fotók egy csodálatos környezetben, észrevéve a természet megannyi apró szépségeit. Az Önmagunkról kapott visszacsatolás csak megerősített abban, hogy milyen egyedi és különleges minden egyes fotó és fotósa:) Hálásan köszönjük a lehetőséget és az örömteli programot.

B. Évi (kiscsoportos séta)

Csoportos fotósétán vettem részt Andinál, amit nagyon élveztem. Feltöltött és kikapcsolt. Nagyon köszönöm az élményt és a felismeréseket. Érdekes volt látni a különböző látásmódot, hogy kinek mire irányult a figyelme és miért. Andi segítségével a fotók megmutatták, hogy tükröződnek a karakterjegyeink a képeinken. Ezen kívül pedig tanulhatunk új módszereket, hogy hogyan fejezzük ki magunkat a fotókon keresztül. Ajánlom mindenkinek ezt a programot, ami egy nagyon különleges önismereti élmény. Hálás köszönet.

B.Gabi (kiscsoportos séta)

Nagyon élveztem és nem csak a sétát és a keresgélést, hanem a közös beszélgetést is. Érdekes volt a fotók analizálása, hogy ki mit és hogyan látott és hogy Andi mit látott meg rajta/benne. Segítve ezzel az egyént a különböző felismerésekhez. És tényleg minden szubjektív…

K-L. Ági (kiscsoportos séta)

Köszönöm ezt a csodálatos programot, köszönöm, hogy újra rácsodálkozhattam arra, hogy tényleg az van kint, ami bent, és hogy ezt az érzést, a fotózás által is megélhettem, és kifejezhettem. (Zsófi)
Zsófi és Bence (12)

Nekem nagyon tetszett hogy én választhattam a helyszínt. Jó volt, hogy el volt engedve a kezem, és azt fotózhattam ami nekem tetszik. Azt tanultam hogy, egy fotó sokat elmond a fotósról!
Maja (13)

Minden percét imádtam, olyan 2 órás önismereti séta/fotózás amit sose felejtek el, nagyon jól éreztem magam, Andi végig kézben tartotta a folyamatot, és nagyon élvezetes íve van a foglalkozásnak. Hihetetlen, hogy a saját fotóim hogy vissza adták a tényleges személyiségemet, és az aktuálisan bennem zajló érzéseket. Maximális figyelme, fókusza rajtam volt és ezáltal nagyon mélyen és tartalmasan meg tudtuk beszélni a képeket, amit nagyon élveztem, jó pár felismeréssel párosítva. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne magára nézni a fotói alapján.
Tünde

Rendhagyó szombat délutánt töltöttünk el fotózással a Várban jó hangulatban. Andi kérdései révén elgondolkodtunk, hogy a fényképeink hogyan utalnak a jellemvonásainkra. Játékos és új módon ismerkedhettünk magunkkal és egymással. A fotózásról szakmailag-művészileg is beszélgettünk, szuper nap volt. Még napokig a hatása alatt voltunk és lelkesen meséltünk az élményről az ismerősöknek.
Bogi és Tamás

A fotóséta nagy élmény és kellemes időtöltés volt Andreával. Sok új és érdekes dolgot tanultam, főleg a kép kompozíció megalkotásával kapcsolatban, és mindez úgy valósult meg, hogy a számomra kedves témákkal kísérletezhettem, Andrea ezen az úton látott el sok hasznos tanáccsal.
Máté

Nehéz szavakkal megfogalmazni, hogy milyen élményt éltem át az Andival való erdei fotó séta alkalmával. Izgalmas volt új módon szemlélni a természetet, az imádott erdőt és benne elhelyezni, megélni, értelmezni magamat. Andi sokat adott kedves, segítő terelgetésével, megvilagító kérdéseivel. Segítségével új megközelítéssel, információkkal gazdagodott a fotózásról alkotott képem. Az élményt és a képeimet utólag együtt megvizsgálva, mély felismerések születtek bennem. Az önismereti utamon csodás állomás volt a túra. Szívből ajánlom ezt a tartalmas programot, Andit és segítő önismereti módszerét. Hálás köszönettel:

Lendvai Ági

Egy nagyon szuper, “kiszabadulós, feltöltődős” délelőttöm volt ma Andival. Úgy repűlt el 2 óra, hogy én észre sem vettem. Tudok fotózni! Ilyen színes, szívmelengetőket… És kaptam szép gondolatokat magamról a fotóim alapján (is) ami nagyon jól esett és már nagyon kellett!
Köszönöm Drága Barátnőm

Schór Szilvi

Andi, akinek a hozzáállását és empátiáját, valamint fotós múltját már korábban is ismertem és becsültem, egy jó hangulatú séta keretében értően vezet és segít abban, hogy a képi kifejezésmódodat megtaláld, vagy jóval tudatosabban tudd használni azt.
Azzal, hogy megfogalmazzuk és megvizsgáljuk, miért az adott téma szólított meg minket, óhatatlanul is tudatosabb szintre emelhetjük a fotós önkifejezési formánkat.
A séta során kérésemre egy indusztriális környezetet választottunk, a korábbi Csepel Művek területét, melyet legjobb egy a helyszínt és sajátosságait ismerő vezetővel meglátogatni.  
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szubjektív fotósétát, akit a képi kifejezésmód, valamint a saját személyisége metszete is foglalkoztat, nekem nagyon bejött!

Judit

Ha a szem a lélek tükre, akkor az általad készített fotó a lélek tükörképe. Ebbe az elvarázsolt világba vezet be Andi, ha van kedved átlépni vele a tükrön. Odaát találkozhatsz azzal az önmagaddal, akit tán te sem ismersz! Izgalmas kaland!

Jutka és Jocó

Egy februári napos délután Andival sétáltunk a régi csepeli gyár utcáján. Utoljára gyerekként jártam itt, ezért kíváncsian vártam, hogy most milyen hangulata van. Kis gépemmel a kezemben fényképezgettem épületeket, szerkezeteket és minden olyat, ami megragadta a figyelmemet; elég fotogén volt a környék, nem igazán emlékeztetett az egyhangú szürke gyártelepre. Ahogy lassan közeledtünk az utca vége felé, egyre több kép készült. Itt megálltunk és Andival végignéztük, majd átbeszéltük mi miért lett megörökítve; ő kérdezett, én válaszoltam. A visszaúton ismét készítettem képeket, benne színeket, formákat, de ezeket már egészen más szemmel. Így lett a fotóséta végére fényképezésből fotózás. Megtudtam Anditól a képeimen keresztül, hogy mi rejlik egy-egy fotóban, hogyan tükrözi a fotós gondolatait és személyiségét. Hálásan köszönöm ezt a sétát, nagyon különleges élmény volt tanulni egy fotográfustól.

Ildi

Jól éreztem magam a fotó sétán, ami egy teljesen új önismereti élmény volt nekem. A fotóim megmutattak olyan tulajdonságokat, amiket soha nem tudtam magamról. Andi jól rávezetett, hogy a képeim mire utalhatnak, és emellett új ötleteket, beállításokat, fotózási tanácsokat is adott. Tetszett a helyszín, a fotóim, a közös képelemzés, megbeszélés és Andi hozzáállása és empátiája. Tartalmas és szórakoztató délelőtt volt.

Éva

A képek beszélnek, Andi tolmácsol. A fotó készítőjéről, érzésekről, gondolatokról, a fókuszról, a prioritásokról. Ötletek és megvalósítás kapcsolatáról. Ahogyan egy fénykép által láttatom a világot, belőlem is sokat megmutat.
Remek kreatív kikapcsolódás, feltöltődés, kellemes séta – bárhol, bármikor, akár egy kamerás mobillal. És közben rájöhetünk: a külvilág és belső világunk is csupa-csupa érdekesség, felfedeznivaló!

Mariann

Rengeteg új dolgot tanultam, amik a későbbi fotózásaimnál nagyon hasznosak lesznek. Megtanultam, hogy milyen fontos egy kép elkészítése előtt jobban és alaposabban megnézni a környezetet, mintákat, fényeket, hogy egy még szebb és izgalmasabb képet tudjak megörökíteni. Köszönöm szépen a Fotósétát nagyon élveztem és mindenkinek nagyon ajánlom, akit érdekel a fotózás!

Anna (16)

Lányom és jómagam, köszönjük ezt a 2 órás kikapcsolódást és egyben önismereti tréninget. A séta alatt a fotózásról is megtanultunk egyet s mást. Nem ez volt az utolsó alkalom, mindenkinek jó szívvel ajánljuk!

B. László és Panni (12)

Köszönöm ezt a napot nagyon jól éreztem magam, kikapcsolódtam és szuper jó volt! Még egyszer köszönöm!
Emi (11)

Egy igazán vidám hangulatú, laza ám közben tartalmas és elgondolkodtató fotósétán vehettem részt Andival, aki finoman segített rávezetni arra, hogyan beszéljék el a fényképeim azt, ami megtetszett, ami megragadott és amit láttatni szerettem volna.
T. Barbi

Régi mondás – már-már közhely, de igaz –, miszerint egy kép felér száz szóval. Manapság pedig egyre gyakrabban használjuk érzelmeink, lelki állapotunk közvetítésére az általunk készített fotókat. A fotóséta, vagyis tulajdonképpen Andi szeme és kérdései, abban segített, hogy jobban tudjak összpontosítani arra a mondanivalóra, amit a képpel közvetíteni szeretnék, hogy az helyettem is tudjon mesélni. Azóta sokkal tudatosabban és fókuszáltabban készítem a fényképeimet. A helyszín is nagyon jó választás volt, ki gondolná, hogy egy régi gyártelep tele van romantikával?! Kikapcsolódásnak is nagyon jó volt, minden évszakba be kellene iktatni egy ilyen programot.
S. Ági

A foglalkozás informatív és jó hangulatú volt. Andi sok hasznos tippet adott a fotózási technikák és a fotó témájának jobb kifejezését, megjelenítését illetően is. A képek elkészítése közti és utáni beszélgetés segített megérteni az általam készített fotók mögöttes tartalmát és megmutatni, hogy nem csak a képek, hanem a személyiségem is megjelent a telefon kijelzőjén keresztül.
Milán

Különleges élményt nyújtott az az idő, amit Andival töltöttem el fotózással. Érdekes felismerés volt, hogy a képek, amiket és ahogy készítettem hogyan tükrözték vissza a világhoz való viszonyulásomat! Ajánlani tudom mindenkinek, segít az önismeretben is!
N. Zs.

Alternatív fotózásélmény, ahol nemcsak a vágyott kép elkészítéséhez vezető lépéseket ismerhettem meg jobban, hanem saját magamat is.
Anikó

Teljesen elmélyedsz a látnivalóban, az érzékszervek felcserélődnek. A szemeddel kezdesz el érezni, és ami benned van, a kép fogja tükrözni amit kattintasz. Majd az eredmény tükröt mutat számodra. Úgy érzem, az ott készített fotók jobban tükrözik benne a lényem, mint egy portré ami engem ábrázol, inkább vagyok rajta itt teljes alakkal, akár mint egy szelfin. Nehéz szavakba önteni,…. Talán nem is lehet, ki kell próbálni, meg kell tapasztalni.

G. Borbély Timi