Velem sétálsz

Hogyan indultam

Nézni, látni, felfedezni a pillanat varázsát, utazni testben és lélekben, beszélgetni, mesélni, élni. Az én személyes történetem meghatározó elemei ezek.
A képek szinte mindig jelen voltak az életemben, de kamerát csak 18 évesen vehettem a kezembe. Szerelem volt első látásra, mely azóta is tart.
Pető-Andrea-szubjektiven-önismeret-fotósáta-fotóterápia

Utam a sétákhoz

A fotóstanfolyamok, iskolák, workshopok és utazások során azt figyeltem meg, hogy a fényképek, melyeket készítünk, mindig elárulnak rólunk is valamit. Ahogy kezdtem jobban megismerni egy-egy velem utazót vagy fotóstársat. Egyre inkább az foglalkoztatott, mi a képek mögöttes tartalma, mi inspirálta alkotóját, milyen képi ábrázolás jelenik meg a felvételein. Hiszem, hogy a képek egyfajta önvallomások. A világ mindenkinek mást és mást jelent, ahogy egy költő sorai úgy egy fénykép is különféle érzéseket vált ki belőlünk attól függően milyen lelkülettel olvassuk, nézzük őket. Ha a fotókat alkotójuk meséli el, fogalmazza meg a gondolatokat, melyekkel létrejöttek, akkor az ő koncepciója kiegészülve a képi megjelenítéssel, egyfajta tükröt vetít elénk.

Küldetésem

Emberekkel foglalkozom hosszú évek óta. Utazásszervezőként, idegenvezetőként és búvármesterként sokféle élettörténetet volt szerencsém megismerni, jó ideje pedig tour managerként, fotográfusként és coachként is látom különféleségünk sokszínűségét.Tapasztalataink, érzésvilágunk, adott hangulatunk és megannyi különféle körülmény befolyásolja sajátos látásmódunk, formálja egyéniségünk. A velem sétálót a fényképek készítésén keresztül szeretném elvezetni egy olyan izgalmas vizuális világba, mely segít feltérképezni önmagát és megmutatja hogyan szólnak hozzá saját felvételei.

Pető Andrea
fotográfus, AFIAP fotóművész, coach
http://www.andreapeto.hu